Een duurzame toekomst voor jou en je baby
Dreambaby hecht veel belang aan duurzaamheid. We geloven dat wat we doen een verschil maakt in een wereld waarin de allerkleinsten nog lang en gezond moeten leven. Dus zetten we onze schouders onder verschillende projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst. Voor jou, je kindje en onze planeet.
Een fijne start
Dreambaby vindt het belangrijk dat je volop kan genieten van die eerste momenten met je kindje. Daarom inspireren en informeren we je graag bij de voorbereiding op de komst van je baby. Dat doen we onder meer door samen met Colruyt Group Academy verschillende babyworkshops te organiseren.
Oog voor onze planeet
Samen met onze leveranciers en partners zetten we in op babyartikelen die in goede werkomstandigheden geproduceerd worden én duurzaam zijn, want onze planeet verdient flink wat extra zorg. Dreambaby kiest dan ook steeds meer voor spulletjes met een extra lange levensduur of uit gerecycleerd materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzorgingstas uit ocean plastics of een kinderwagen die gemaakt werd van petflessen?
Met deze initiatieven willen we ouders helpen bewuste keuzes te maken om zo samen bij te dragen aan een duurzame toekomst.
Projecten om te koesteren
Bij Dreambaby is duurzaamheid vanzelfsprekend. We besteden bijzondere aandacht aan onze gezondheid, de samenleving, het dierenwelzijn en het milieu. Daarom geven we de voorkeur aan productie die voornamelijk in Europa plaatsvindt en partnerschappen die al vele jaren bestaan. We gebruiken ook restmaterialen om nieuwe artikelen te maken, zoals fopspeendoekjes. We nemen weloverwogen beslissingen en ook jij kunt zo bijdragen aan een betere wereld.
Duurzame babyuitzet met Dreambee
Dreambee, het eigen merk van Dreambaby, kiest bewust voor duurzaam katoen en houten speelgoed. Van verpakking (FSC-gecertificeerd) tot product zetten we ons in om jouw babyuitzet duurzamer en biologischer te vervaardigen. Hiervoor werken we samen met Oeko-TEX®, het Better Cotton Initiative (BCI) en de organisatie Global Organic Textile Standard (GOTS). En onze witte body’s? Gemaakt uit 100 % biokatoen, heerlijk zacht voor je baby’s huidje.
Witte body van Dreambee: 100 % bio
Deze witte body van Dreambee is niet alleen een onmisbaar kledingstuk voor je baby, maar hij is ook volledig gemaakt uit 100 % zacht biokatoen. Dat is een zegen voor je baby’s huidje én voor het milieu. Bovendien kregen al onze witte body’s van Dreambee het hoog aangeschreven GOTS-label (Global Organic Textile Standard). Dit keurmerk garandeert je dat dit kledingstuk met biologisch materiaal gemaakt werd en in goede arbeidsomstandigheden. Zacht voor je baby én voor onze planeet. Wat een topper!
Goede werkomstandigheden
We vinden het belangrijk dat onze Dreambee-artikelen in goede werkomstandigheden geproduceerd worden. Daarom voeren we sociale audits uit in de fabrieken waar ze geproduceerd worden. Zo weten we zeker dat de werknemers er aan de slag kunnen in een veilige en gezonde werkplaats en dat ze een eerlijke vergoeding krijgen.
Samenwerking met goede doelen
Wanneer artikelen ons assortiment verlaten, kiezen we ervoor om ze te schenken aan een goed doel, zoals Noah's Ark Belgium, aan wie we elk jaar mutsen schenken. Wanneer artikelen ons assortiment verlaten, schenken we ze aan Kringwinkels, tweedehandswinkels in Vlaanderen, zodat onze babyproducten ten goede komen aan gezinnen in nood. Op die manier krijgen die mooie babyspullen een nieuwe thuis.
Testimonial: duurzaam aankopen
Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen het gebruik van duurzame materialen en productieprocessen. Bijvoorbeeld, het verminderen van verpakkingen, het vermijden van wegwerpproducten, het verminderen van de transportafstand en het ondersteunen van ethische en eerlijke werkomstandigheden voor werknemers zijn ook belangrijke aspecten van duurzaamheid die we telkens meenemen bij het aankopen van onze collecties.
Stephanie, aankoopassistente Dreambaby
Duurzaam vanaf het eerste zaadje
Het Better Cotton Initiative (BCI) helpt landbouwers om de katoenteelt te verbeteren. Hoe dit in India in z’n werk gaat, zie je hier.