Een duurzame toekomst voor jou en je baby

Als deel van Colruyt Group zit duurzaamheid sterk verweven in het DNA van Dreambaby. We geloven dat wat we doen een verschil maakt in een wereld waarin de allerkleinsten nog lang en gezond moeten leven. Dus zetten we onze schouders onder verschillende projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst. Voor jou. Jouw wondertje. En onze planeet.

Stap voor Stap

We proberen allemaal duurzamer te leven. Jij, en wij.

Daarom maakte Colruyt Group een kaartspel voor kinderen en hun familie. Als bron van inspiratie om jullie aan te moedigen duurzamere initiatieven te nemen en elkaar te motiveren, stap voor stap.

Want met jouw dagdagelijkse keuzes kan je zorgen voor een betere gezondheid, samenleving, dierenwelzijn en milieu. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere wereld voor jou en je kindje, stap voor stap.

Haal nu je gratis kaartspel

Je kan je gratis kaartspel verkrijgen vanaf 10/2/2021 in alle Dreambaby-winkels, Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Bio-Planet, Spar Colruyt Group, DreamLand en Collect&Go. Je krijgt je gratis artikel aan de kassa met je Xtra. Zolang de voorraad strekt. Niet inwisselbaar tegen contant geld. Actie enkel geldig voor Xtra-klanten op vertoon van de Xtra-app of -kaart. Slechts 1 gratis kaartspel per Xtra-app of -kaart in de eerste winkelformule die je bezoekt.

Een goede start

Dreambaby vindt het belangrijk dat alle mama’s en papa’s volop kunnen genieten van die eerste momenten met hun kindje. Daarom inspireren en informeren we (toekomstige) ouders bij de voorbereiding op de komst van hun baby. Dat doen we onder meer door samen met Colruyt Group Academy verschillende babyworkshops te organiseren.

Oog voor onze planeet

Samen met onze leveranciers en partners zetten we in op babyartikelen die in goede werkomstandigheden geproduceerd worden én duurzaam zijn. Want onze planeet verdient flink wat extra zorg. Dreambaby kiest dan ook steeds meer voor spulletjes met een extra lange levensduur of uit gerecycleerd materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzorgingstas uit ocean plastics of een kinderwagen die gemaakt werd van petflessen?

Daarnaast gaan we ook voor duurzame diensten. Heb je gebruikte babyspullen die een nieuwe thuis verdienen? Dankzij ons tweedehandsplatform NewStory krijgen ze een tweede leven! Zo zorgen we er samen voor dat onze artikelen zo lang mogelijk gebruikt worden en bijdragen aan een goede start voor alle baby’s en ouders.

Met deze initiatieven willen we ouders helpen bewuste keuzes te maken om zo samen, stap voor stap, bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Stap voor Stap

Binnen Colruyt Group willen we een positieve spiraal op gang brengen. Met Stap voor Stap wordt duurzaam kiezen makkelijker, dankzij 4 inspirerende consumententhema’s.

Gezondheid
Evenwichtiger eten, genoeg bewegen, zorgen voor jezelf.

Samenleving
Samen voor een veilige, respectvolle en leefbare omgeving.

Dierenwelzijn
Een betere levenskwaliteit voor dieren, jaar na jaar.

Milieu
Een lagere milieu-impact, dankzij kleine en grote initiatieven.

Projecten om te koesteren

Bij Dreambaby stappen we graag mee in het verhaal van Stap voor Stap, het duurzaamheidsconcept van Colruyt Group. Stap voor Stap heeft oog voor onze gezondheid, de samenleving, het dierenwelzijn en het milieu. Wij kiezen bewust, en zo help ook jij de wereld te verbeteren. Stap voor stap, elke dag opnieuw.