10 stappen om makkelijk een luier te verversen

Een baby gebruikt ongeveer 8 pampers per dag en moet dus ook 8 keer per dag verschoond worden. Idealiter verschoon je je baby bij elke voeding én uiteraard bij elke ontlasting. Dit hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Met het stappenplan hieronder heb je het verluieren zo in de vingers.

 1. Leg alles bij de hand
  Laat je baby nooit alleen achter tijdens het verschonen. Leg alles wat je nodig hebt bij het verluieren binnen handbereik.
 2. Maak de luier los
  Maak de luier los en doe hem verder open. Veeg de ontlasting weg en breng de voorkant van de luier tot onder de billetjes.
 3. Maak de voorkant schoon
  Begin bij de buik van je kindje en maak daarna de beentjes en het geslachtsdeel schoon. Gebruik daarvoor voldoende luierdoekjes.
 4. Maak de billetjes schoon
  Neem de enkeltjes van je kindje in één hand en til ze omhoog. Hou een vinger tussen de enkeltjes om je baby geen pijn te doen. Reinig de billetjes met luierdoekjes en verwijder de luier. 
 5. Gooi de vuile luier weg
  Vouw de luier dicht en doe hem in de vuilnisbak of luieremmer. 
 6. Schuif de nieuwe luier onder je kindje
  Neem de enkeltjes van je baby weer in je hand en schuif het deel van de luier met de plakstrip onder je kindje. Let erop dat de bovenrand van de luier rond het middel zit. 
 7. Vouw de voorkant voor het buikje
  Leg de benen van je baby neer en vouw de voorkant van de luier voor het buikje. 
 8. Plak de luier vast
  Maak de plakstrip aan één kant los en plak vast. Doe hetzelfde aan de andere kant.
 9. Controleer de luier
  Let erop dat er ongeveer 1 vinger ruimte is tussen het buikje en de luier en dat de randjes aan de beentjes naar buiten wijzen.
 10. De kleertjes kunnen weer aan
  Baby is helemaal schoon en klaar voor een nieuwe lading. 

Altijd zachte en propere billetjes met ons assortiment Verzorging in de webshop.

In samenwerking met: Nûby

Sinds 1970 zet Nûby™ zich in om kwalitatieve en innovatieve producten aan te bieden die geïnspireerd zijn door de natuur en maakt het leven van baby's en ouders makkelijker, eenvoudiger en meer fun.