10 toffe spelletjes om buiten te spelen met je kind

Ontdek onze top 10 van te gekke spelletjes.

1. Tikkertje

Pak me dan als je kan! Ik loop toch sneller dan jou, papa!

2. Waterballonnen gooien

Spelen met water is altijd leuk, zeker op een zonnige dag. Vul een aantal ballonnen met water en gooi ze naar elkaar. Je kan dit ook in teams spelen. Wie als eerste kletsnat is, mag afdruipen.

3. Verstoppertje

In de struiken of achter een boom, in de zandbak of in het buitenspeelhuisje? … acht, negen, tieeeen! Wie niet weg is, is gezien!

4. Zeepbellen blazen

Je kind blaast grote en kleine zeepbellen, ze gaan hoog in de lucht of spatten uiteen op mama’s neus. Dit is zo leuk!

5. Kampen bouwen

Een gigantische hut of een klein paradijsje. Gebruik alles wat er voorhanden is en creëer je gezellige plekje. Lakens, kartonnen dozen, kussentjes en dekens. Allemaal geschikt voor je constructie.

6. De bomen in

Zoek een ‘klimboom’ met veel horizontale takken. Je kind kan er gemakkelijk in klimmen, op de takken zitten en omhoog klauteren. Boomklimmen is niet alleen plezant, maar bevordert ook het doorzettingsvermogen, de moed en het inschattingsvermogen van je kind.

7. Poppentheater

Papa is een grote beer. Mama een lieve fee. En het kindje is een kleine muis. Elk met een raar stemmetje: hoog of laag, ze spreken snel of traag, lachen en maken ruzie … Fantaseer er op los!

8. Vooruit met de geit

Je kind probeert met z’n driewieler of loopfietsje papa in te halen. Mama durft niet te kijken want het gaat zo snel. Vallen en opstaan, een traantje en een kusje van mama … Opgelapt voor de volgende rit! 

9. Cadeautjes in de natuur

Delen, dat is geven en nemen. Verzamel kleurrijke bladeren van verschillende bomen en maak een mooi knutselwerkje, voeder kleine stukjes brood aan de vogeltjes of bewonder een klein slakkenhuisje. Ontdek samen al het moois van de natuur.

10. Kijken en genieten   

Spelen is vermoeiend. Even uitblazen op mama’s schoot of papa’s schouders terwijl andere kindjes lustig verder spelen? Al kijkend meespelen is ook leuk! Wie pakt als eerste de ballon? Scoort broer een goal? En waar heeft zus zich verstopt? Spannend!

Meegroeifietsjes, schommelpaarden of buitenspeelhuisjes … Ontdek al ons buitenspeelgoed in de webshop.