WelzijnSlapen

5 slaaphulpjes voor een betere nachtrust

Op zoek naar manieren om het je baby ’s nachts (of overdag in zijn wiegje of park) aangenamer te maken? Check hieronder 5 handige slaaphulpjes!

Speciaal ligkussen

Je baby slaapt veel en ligt dus heel wat uurtjes op zijn rug. Een speciaal ligkussen maakt het hem extra comfortabel en vermindert de kans op een afgeplat hoofdje. Een zijligkussen zorgt er dan weer voor dat je baby niet naar buiklig kan doorrollen.

Vanaf wanneer?

Bedblokken of hellende matras

Met bedblokken kan je het hoofdeinde van het babybedje een aantal centimeter verhogen. Een hellende slaaphouding heeft heel wat voordelen: zo helpt het bij ongemakjes zoals reflux, pijnlijke oortjes, een verkoudheid… Geen fan van bedblokken? In ons assortiment vind je ook speciale hellende kussens en matrassen die je kan omvormen tot een hellend vlak.

Gewicht van de buggy

Inbakerdoek

Is je baby ’s nachts heel onrustig? Dan kan inbakeren een oplossing bieden. Bij inbakeren creëer je een coconnetje rond je baby, met de armpjes strak naast het lichaam en voldoende bewegingsruimte voor de beentjes. Dat voelt heel vertrouwd aan voor je kindje omdat het hem doet denken aan de knusse 9 maanden in jouw buik. Meer meten over de do’s & don’ts rond inbakeren? Ontdek ze in onze blogpost.

Duwstang van de buggy
1
2
3
4
5

Warmtekussen

Heeft je baby vaak last van darmkrampjes? Dan kan een warmtekussen helpen. Zo’n kussentje verzacht krampjes op een natuurlijke manier en is vaak beschikbaar in leuke vormpjes, waardoor je het ook als knuffel kan gebruiken.

Hoe vaak?

Slaapknuffel

Een slaapknuffel wiegt je kleintje rustig in slaap met zachte melodieën. Sommige knuffels kan je ook als nachtlampje gebruiken. Ideaal om je kleintje gerust te stellen! Tip: kies voor een exemplaar met white noise. Meer weten over het nut van white noise?

Compact opvouwbaar?