Accessoires voor comfortabele autoritjes

Slapen, spelen of rondkijken, je baby doet het allemaal wanneer hij in zijn autostoel zit. Maak autoritjes nog comfortabeler voor je baby met enkele accessoires voor de autostoel. Dreambaby begeleidt je om je juiste accessoires te kiezen.

Warm ingepakt in een wikkelcape of voetenzak

In een draagbare autostoel kan je kleintje blootgesteld worden aan temperatuursveranderingen. Wanneer het koud is, houdt je je baby best warm in een voetenzak of een wikkelcape.

Een wikkelcape bevat gordelopeningen en is daarom ideaal voor in een autostoel. Dankzij de gaten in de wikkelcape kan de veiligheidsgordel van de autostoel gemakkelijk door het deken gaan, zo zorg je ervoor dat je kleintje warm is ingewikkeld en tegelijk veilig vast zit. Bovendien kan je de wikkelcape ook voor in de wandelwagen, de relaxstoel of het park gebruiken tot ongeveer 3 maanden.

Een andere optie die je kan overwegen, is een voetenzak voor in een autostoeltje. Deze is nog dikker en kan gebruikt worden als een slaapzak om je baby in te leggen. Een voetenzak voor in de autostoel is eveneens voorzien van gordelopeningen voor de veiligheidsgordel.

Lekker fris dankzij de zomerhoes

’s Zomers kan het zowel voor jou als voor je baby wel eens warm worden in de auto. Kies voor een zomerhoes voor een autostoel om je kindje koel te houden. Zomerhoezen zijn gemaakt uit spons en absorberen daarom gemakkelijk vocht opdat je baby zich altijd lekker fris kan voelen in zijn autostoel.

Daarbovenop beschermt de zomerhoes de autostoel tegen zweet en vuil! Het is voor jou een stuk makkelijker om een zomerhoes uit te wassen dan om te beginnen aan het uiteenhalen van de autostoel. Dankzij de openingen voorzien voor de veiligheidsgordel, kan je de zomerhoes gemakkelijk installeren in het autostoeltje.

Tegen de grillen van het weer

Je baby kan ook last hebben van de regen of zon. Kies ervoor om zijn draagbare autostoel uit te rusten met een zonnescherm (de autostoeltje van groep 0+ zijn hier al van voorzien) en een regenhoes. Voor nog meer comfort is het ideaal om je auto ook uit te rusten met enkele zonneschermen.

Denk er ook aan om een paar speelgoedjes in de auto te zetten die je schatje afleiden tijdens de rit. Zo kan je dankzij een spiegel oogcontact houden met je baby wanneer zijn autostoeltje geïnstalleerd is met de rug naar de weg.