Baby’s en boeken? Natuurlijk!

Zelfs kleine kindjes kan je al verwennen met boeken, liedjes, versjes en verhalen. Zo leren ze nieuwe woorden en zinnen en oefenen ze hun concentratievermogen. Ook hun fantasie wordt aangewakkerd. Lees je je kapoen regelmatig voor, dan zal hij al snel woorden en zinnen herkennen. En natuurlijk is samen lezen een gezellig moment voor je kindje en voor jou.

Baby’s herkennen woordjes al maanden voor ze die kunnen uitspreken. Een eenvoudig aanwijsspelletje vinden ze dan ook heel erg leuk. Kies een boekje met duidelijke en eenvoudige tekeningen. Kijk samen naar de tekeningen en benoem hardop wat je ziet. Zo leert je kindje heel wat nieuwe woordjes. Voor jonge kinderen is enkele minuten samen in een boekje kijken zeker lang genoeg.

Enkele voorleestips voor peuters:

  • Kijk eerst samen naar de kaft. Vraag wat je kindje ziet en bedenk dan samen waarover het boek zou gaan.
  • Maak het nog leuker voor je kindje door verschillende stemmetjes te gebruiken voor de verschillende personages.
  • Stel tijdens het voorlezen vragen als ‘Hoe denk je dat het afloopt?’
  • Ga op zoek naar wat jouw kindje het meest interesseert. Probeer verschillende genres en thema’s uit en ontdek zo wat je kapoen het allerleukste vindt.
  • Het is heel normaal als je kindje altijd weer hetzelfde verhaal wil horen. Ga er gerust op in, hij of zij ontdekt zo steeds nieuwe dingen en gaat het verhaal beter begrijpen.

Het juiste boekje voor elke leeftijd

Naar het assortiment Baby en boeken