Eettips voor je baby

  • Eten mag geen strijd worden tussen jou en je baby. Net zoals bij borst- en flesvoeding is het je baby die beslist hoeveel hij eet, maar jij kiest wat er op tafel komt.
  • In de baarmoeder leerde je baby al vaag verschillende smaken kennen. Baby’s die borstvoeding kregen, hebben zo nog meer smaken leren kennen. Voor kindjes die flesvoeding kregen zijn al die smaken totaal nieuw. Voor alle kindjes geldt dat niet alles meteen op evenveel enthousiasme zal kunnen rekenen. Laat je baby wel alles proberen. Hij moet wennen aan alle nieuwe smaken. Vooral zuur en bitter kunnen op weerstand botsen bij je kindje. Pas nadat je hem iets 10 tot 15 keer hebt laten proeven, kan je zeker zijn of hij iets al dan niet lust.
  • Iets nieuws geef je het best een paar dagen na elkaar. Zo kan je niet alleen zien of het in de smaak valt, maar ook of je baby allergisch is of intolerantie heeft voor bijvoorbeeld gluten of fructose.
  • Voor sommige voedingsstoffen is het belangrijk dat je ze op tijd aan je kindje geeft: niet te vroeg en niet te laat. Zo geef je het beste al gluten voor hij 7 maanden oud is (maar niet voor hij 4 maanden oud is), wacht je met brood tot hij 8 maanden oud is en geef je geen koemelk voor je baby een jaar is.
  • Zelf eten kan je kindje met een plastic lepeltje of kinderbestek. Borden en bekers van onbreekbaar materiaal kopen is ook geen overdreven luxe. Hou er rekening mee dat eten eerst een grote kliederboel wordt. Vergeet dus het slabbetje niet. Voor kindjes die het graag bont maken, heeft Dreambaby zelfs slabbetjes met mouwen. Let er bij de aankoop van je eetstoel op dat de zitting afwasbaar is.
  • Koop alle ingrediënten zo vers mogelijk. Je baby heeft een gevoeligere maag en is vatbaarder voor voedselinfecties. Dat betekent niet dat je elke dag naar de winkel moet. Colruyt bijvoorbeeld heeft grote zakken groenten en fruit in de diepvries. Die zijn rauw industrieel ingevroren en hebben veel van hun voedingsstoffen behouden. Ideaal dus voor een lekker papje!

Vragen over de eerste hapjes?

Naar het assortiment Eetgerei