Aziatische noedelsoep met kruidige balletjes

Omdat het niet altijd klassieke tomatensoep met balletjes moet zijn! Je peuter smult ook van deze heerlijke Aziatische noedelsoep. Mild voor hem, kruidig voor jou. Geschikt vanaf 12 maanden.

Ingrediënten (voor 2 volwassenen + 1 baby)

  • 200 g kippengehakt (beenhouwerij)
  • 125 g champignons
  • 1 wortel
  • 1/4 spitskool
  • 2 lente-uitjes 
  • 1/2 plantje koriander
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g Chinese eiermie (noedels)
  • 1/2 l kippenbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 l heet water)
  • 1/2 koffiel. vissaus
  • 1/2 koffiel. sesamolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 minuten)

Snipper het teentje knoflook fijn en de lente-uitjes grof.

Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en hak fijn.

Hak de blaadjes koriander grof en de steeltjes fijn.

Meng het kippengehakt met het knoflook, het pepertje en de koriandersteeltjes. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

Snij de champignons in dunne schijfjes.

Snij de wortel in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm dik.

Snipper de spitskool fijn.

Bereiding (20 minuten)

  1. Laat de champignons en de wortelen 3 à 5 minuten sudderen in de warme bouillon op een zacht vuur.
  2. Voeg de balletjes toe en laat 8 minuten garen.
  3. Doe er de noedels en de spitskool bij en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg op het einde de vissaus en de sesamolie toe. Kruid eventueel met zwarte peper en zout.

Afwerking

Werk af met de lente-uitjes en de korianderblaadjes.

Zo maak je dit recept ook voor je peuter (+12 maanden)

  1. Snij 2 g champignons in schijfjes, 2 g wortelen in kleine blokjes en snipper 25 g spitskool fijn.
  2. Kook de groenten gaar in een bodempje water samen met 50 g kippengehakt en 25 g noedels.
  3. Mix fijn en meng er enkele fijngesnipperde blaadjes koriander onder.

Dit recept smaakt nog zo lekker met onze leuke spulletjes uit het assortiment Baby eet en drinkt in de webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.