Bloemkoolcurry met kippenreepjes

Een pittig bordje verzekerd! Ga de Indiase toer op met bloemkoolcurry met kippenreepjes. En je baby smult mee vanaf 6 maanden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 g kippenhaasjes (beenhouwerij)
  • 1/2 bloemkool
  • 1 wortel
  • 1 cm gember
  • 1/2 plantje koriander
  • 1 ui
  • 125 g basmatirijst
  • 1 eetl. groenecurrypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffiel. kurkuma
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (10 min.)

Snipper de ui fijn.

Snij de wortel in schijfjes.

Verdeel de halve bloemkool in roosjes.

Rasp de gember.

Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.

Snij de kippenhaasjes in dunnere reepjes.

Bereiding (25 min.)

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en stoof de uien samen met de koriandersteeltjes, de kurkuma en de gember glazig.
  2. Voeg de groenecurrypasta toe en laat nog even al roerend bakken.
  3. Voeg de wortel en de bloemkool toe, samen met de kokosmelk. Laat ± 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper.
  4. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen. Roer daarna los met een vork.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de kippenhaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak ze mooi bruin en gaar.

Afwerking

Werk af met de korianderblaadjes.

Baby eet mee (+6 maanden)

Bereiding (25 min.)

  1. Snij 50 g bloemkool en 50 g wortel in stukjes. Snij 25 g kippenhaasje (beenhouwerij) in kleine stukjes.
  2. Kook 1 eetlepel basmatirijst samen met de stukjes bloemkool, wortel en kip 20 min. gaar in een bodempje water.
  3. Hak ondertussen 2 blaadjes koriander fijn.
  4. Mix de rijst samen met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree en werk af met de koriander. 

Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.