Eten en drinkenRecepten

Broccoli met zacht gekookt eitje, mosterdsausje en gebakken aardappel

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten 

  • 1 broccoli 
  • 2 takjes peterselie
  • 1 sjalot 
  • 1 teentje knoflook 
  • 300 g krielaardappelen 
  • 2 eetl. boter
  • 2 eieren 
  • 3 dl melk
  • 2 c. eetl. bloem
  • 1 eetl. mosterd ‘grof gemalen’
  • 2 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding (20 min.)

  1. Kook de krielaardappelen in de schil ± 20 min. gaat in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 2.
  2. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes. 
  3. Snipper de peterselie fijn.
  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

Bereiding (20 min.)

  1. Kook de broccoli ± 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat enkele minuten op het vuur staan. Giet er al roerende de melk bij tot de saus gebonden is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de mosterd toe.
  3. Kook de eieren 7 à 8 min. in kokend water. Giet af.
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de krieltjes toe en warm ze op. Breng op smaak met peterselie, peper en zout.

Afwerking 

Leg de zachtgekookte eieren naast de broccoli en de krielaardappelen.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept klaarmaken voor uw baby.

  1. Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Verdeel 100 g broccoli in kleine roosjes. 
  2. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de broccoli de laatste 10 min. toe. Giet af en prak fijn. 
  3. Kook intussen het ei 10 min. in kokend water. Giet af.
  4. Pel het ei en prak de helft fijn met een vork. Voeg het toe aan de puree en meng met 1 koffiel. olijfolie. 

Ook lekker

Pittige rijstschotel met gerookte zalm en bloemkool

Naar recept