Carpaccio van tomaten met zalm en courgetti

Mamma mia! Dit originele durorecept voert jou en je baby vanaf 6 maanden rechtstreeks naar Italiaanse oorden. Tomaten, courgette en zalm … maar dan net dat tikkeltje anders.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 Atlantische zalmfilets
  • 2 tomaten (Cœur de bœuf)
  • 1 courgette
  • 1/2 plantje basilicum
  • 1 rode ui
  • 1 voorgebakken meergranenbaguette
  • 1 eetl. kappertjes (bokaal)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

  • Snij de tomaten in flinterdunne plakjes en verdeel over 2 borden.
  • Snij de ongeschilde courgette in heel smalle reepjes met een dunschiller of in spaghettisliertjes met een spiraalsnijder.
  • Snij de rode ui in heel dunne sliertjes en vermeng met de uitgelekte kappertjes en de balsamicoazijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding (10 min.)

  1. Bak het stokbrood goudbruin in de voorverwarmde oven (baktijd : zie verpakking). Haal uit de oven, laat afkoelen en verdeel in sneetjes.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roer de courgetti in enkele minuten beetgaar tot ze al dente zijn. Kruid met peper en zout en hou warm.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zout en peper en bak ze 2 tot 3 minuten aan beide kanten.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Bereiding (20 min.)

  1. Snij 15 g Atlantische zalmfilet in stukjes. Ontpit 70 g tomaat en snij in plakjes. Snij 70 g courgette in blokjes.
  2. Kook de vis en de groenten gedurende 10 minuten in een bodempje water.
  3. Mix samen met 1 koffiel. olijfolie. Werk af met 1 versnipperd basilicumblaadje.