Chipolata’s met bulgur, gestoofde courgette en feta

Ingrediënten (2 personen)

  • 3 chipolata’s (beenhouwerij of diepvries)
  • 1 courgette
  • 1/2 citroen 
  • 1/2 plantje platte peterselie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 50 g feta (blok)
  • 150 g bulgur 
  • 2 eetl. pijnboompitten 
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)  

Snij de ongeschilde courgette eerst in de lengte middendoor en daarna in halvemaantjes van ± 1/2 cm.

Snipper het knoflook fijn.

Hak de peterselie grof.

Pers de halve citroen en verkruimel de feta.

Bereiding (20 min.) 

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime pan en stoof de stukjes courgette en het fijngesnipperde knoflook gaar en lichtjes bruin. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Doe intussen de bulgur in een kom en overgiet met 3 dl heet water. Dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de (diepgevroren) chipolata’s ± 6 min. aan alle kanten gaar en goudbruin.
  5. Meng de bulgur met de gestoofde courgette en het citroensap en leg er de gebakken chipolata’s op. Bestrooi met de verkruimelde feta, de pijnboompitten en de platte peterselie.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je peuter of baby.

Bereiding (15 min.)

  1. Snij 100 g ongeschilde courgette in stukjes. 
  2. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de courgette gaar en zacht. Mix fijn samen met 2 eetl. gekookte bulgur en 3 blaadjes platte peterselie.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.