Curry met tofu, spruitjes en zoete aardappel

Ingrediënten (2 personen)

  • 125 g tofu (versmarkt) 
  • 300 g spruiten
  • 1 cm gember
  • 1/2 plantje koriander
  • 1 zoete aardappel
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g basmatirijst
  • 1 koffiel. groenecurrypasta
  • 80 ml kokosmelk 
  • 1,5 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Dep de tofu goed droog en snij daarna in blokjes van 2 cm.

Verwijder de voetjes en de buitenste blaadjes van de spruiten en snij in kwarten.

Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 cm.

Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

Rasp de gember grof.

Hak de korianderblaadjes grof en snipper de steeltjes fijn.

Bereiding (30 min.) 

  1. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de geraspte gember en de fijngesnipperde koriandersteeltjes zacht.
  2. Meng er de groenecurrypasta onder en laat al roerend even bakken.
  3. Voeg de spruiten en de zoete aardappel toe, overgiet met de bouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en bedek met een propere keukenhanddoek. Laat zo nog 5 min. stomen en roer daarna los met een vork.
  5. Voeg de kokosmelk en de blokjes tofu toe aan de groenten en laat nog 5 min. onafgedekt verder stoven.
  6. Kruid de curry met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes. Serveer met de rijst.

Baby eet mee (+ 12 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (35 min.)

  1. Verwijder de harde uiteinden van 50 g spruiten en snij in kwartjes.
  2. Schil 50 g zoete aardappel en snij in blokjes. Hak de blaadjes van 1 takje koriander fijn.
  3. Kook de spruitjes, de zoete aardappelen en 1 eetl. rijst 20 min. gaar in een bodempje water.
  4. Verkruimel er 5 min. voor het einde van de gaartijd 25 g tofu over en laat nog 5 min. garen.
  5. Plet lichtjes met een vork. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en werk af met de koriander.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.