Gebakken kabeljauw met kruidige wortelpuree

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets (versmarkt of diepvries)
  • 3 wortelen
  • 1/2 plantje platte peterselie  
  • 300 g zachtkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 dl lichte room  
  • 1 koffiel. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffiel. ras el hanout 
  • 1/2 koffiel. kurkuma  
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min.)

Laat diepgevroren kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog met keukenpapier.

Schil de aardappelen en de wortelen. Snij in even grote stukken.

Snij de ui in dunne halvemaantjes.

Hak de peterselieblaadjes grof.

Bereiding (25 min.)

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg de ui toe, kruid met de ras el hanout en de kurkuma en laat 20 min. stoven op een heel zacht vuur.
  2. Kook ondertussen de stukken aardappel en wortel samen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Voeg de boter, de room en de grofgehakte peterselie toe en pureer.
  3. Meng de gestoofde ui onder de puree en kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de kabeljauwfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak ze ± 3 min. goudbruin aan elke kant. 

Baby eet mee (+6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Doe 25 g kabeljauw (versmarkt of diepvries), 75 g in stukjes gesneden wortel en 75 g aardappel in een kookpot met een bodempje water. Laat 20 à 25 min. garen.
  2. Prak fijn met een vork. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en enkele fijngesnipperde blaadjes platte peterselie onder.