Gebakken kabeljauw met pompoenpuree

Met een lekker stukje vis doe je niets mis! Verwen je baby eens met verse kabeljauw en een puree van butternutpompoen.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets (versmarkt)
  • 1/2 butternutpompoen
  • 75 g veldsla
  • 1 sjalot
  • 2 eetl. zure room 
  • 125 g basmatirijst 
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

  • Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in grove stukken.
  • Snipper de sjalot fijn.

Bereiding (25 min.)

  1. Kook de stukken pompoen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Kook ondertussen de rijst 10 min. gaar in 5 dl lichtgezouten water. Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen. 
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
  4. Voeg de stukken pompoen en de zure room toe aan de pan. Prak alles grof met een vork.
  5. Meng de veldsla onder de pompoenpuree en kruid met zwarte peper en zout.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwfilets enkele min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)

  1. Kook 100 g vruchtvlees van butternutpompoen samen met 40 g basmatirijst en 25 g kabeljauwfilet (versmarkt) 15 min. in een bodempje water.
  2. Snipper ondertussen 5 blaadjes veldsla fijn.
  3. Meng de sla en 1 koffiel. plantaardige olie onder de bereiding. Plet tot een puree.
Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.