Gebakken zalm met koekjes van rode biet en witloofslaatje

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 Atlantische zalmfilets (versmarkt)
  • 2 stronken witloof
  • 2 verse rode bieten
  • 1/3 schaaltje veldsla 
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 40 g feta (blok)
  • 3 eetl. havermout
  • 6 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Kluts het ei. 

Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

Haal de blaadjes van de takjes basilicum en scheur in kleinere stukken.

Verkruimel de feta.

Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne reepjes. 

Trek de blaadjes van de veldsla.

Schil de rode bieten en rasp grof.

Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig) en meng met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

Bereiding (20 min.)

  1. Meng de geraspte rode biet met het geklutste ei, de verkruimelde feta, de fijngesnipperde sjalot en knoflook, de blaadjes basilicum en de havermout. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en lepel er telkens 2 eetl. rodebietenmengeling in. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Maak in het totaal 4 hoopjes en bak aan beide kanten 3 à 4 min. goudbruin.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan, kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 min. aan elke kant.
  4. Meng de veldsla voorzichtig onder het fijngesnipperde witloof.
  5. Meng de citroendressing onder het witloofslaatje en geef er de zalm en de bietenkoekjes bij.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Gaar 20 g Atlantische zalmfilet samen met 150 g in stukjes gesneden rode biet ± 20 min. in een bodempje water.
  2. Plet de vis en de rode biet tot een puree, voeg 1  koffiel. plantaardige olie toe en roer er 2 fijngesnipperde blaadjes basilicum onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.