Gebakken zeebaars met quinoa en een venkel-koolrabislaatje

Vandaag staan er veel proteïnes en vitamines op het menu! En je kleintje eet gewoon mee. De venkel helpt in elk geval al tegen de babykrampjes.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 zeebaarsfilets (diepvries)
  • 1 venkelknol
  • 1 koolrabi
  • 1/2 bosje radijzen
  • 1/2 onbehandelde limoen (bio)
  • 1/2 plantje koriander
  • 125 g quinoa
  • 2,5 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
  • 5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 20 min.)

Laat de zeebaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in heel fijne reepjes.

Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes van max. 1/2 cm dik.

Snij de radijzen in dunne schijfjes.

Snipper de blaadjes koriander grof.

Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.

Bereiding (30 min.)

  1. Kook de quinoa afgedekt gaar op een zacht vuur in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Roer los met een vork en meng met 1 eetl. olijfolie.
  2. Kruid ondertussen de zeebaarsfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis goudbruin en gaar.
  3. Meng de venkel met de koolrabi, de radijzen, de koriander, het limoensap, de limoenzeste en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

Baby eet mee (+ 8 maanden)

Als je de ingrediënten en de bereidingswijze licht aanpast, kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Schil 50 g koolrabi en snij in stukjes. Snipper 50 g venkel heel fijn.
  2. Kook samen met 2 eetl. gespoelde quinoa en 20 g diepgevroren zeebaarsfilet 20 min. gaar in een bodempje water.
  3. Prak grof en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.