Gepaneerde varkenssneden met groenekool en salie

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 varkenssneden (beenhouwerij)
  • 1/4 groenekool 
  • 1 rood pepertje 
  • 1 takje verse salie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. geraspte parmezaan 
  • 1 ei
  • 2 eetl. panko (Japans paneermeel) 
  • 1 koffiel. bloem 
  • 200 g tagliatelle
  • 2 eetl. olijfolie 
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • zwarte peper (molen) 
  • zout

Voorbereiding (15 min.) 

Snipper de blaadjes salie fijn. 

Meng de geraspte parmezaan met de panko en de fijngesnipperde salie. 

Klop het ei los met een vork. 

Verwijder de harde kern van de groenekool en snij de blaadjes in reepjes. 

Snipper het knoflook fijn. 

Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

Bereiding (30 min.) 

  1. Kruid beide kanten van de varkenssneden met zwarte peper en zout. 
  2. Wentel de varkenssneden door de bloem en schud de overtollige bloem af. Haal daarna door het losgeklopte ei en door de panko met parmezaan. Zorg dat alle kanten bedekt zijn. 
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook en het rode pepertje enkele min. Voeg de reepjes groenekool toe, dek af en laat 15 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid op het einde met peper en zout, en giet er de balsamicoazijn bij. 
  4. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde varkenssneden 2 à 3 min. goudbruin aan alle kanten. 
  6. Meng de tagliatelle met de gestoofde groenekool. Dien op met de varkenssneden.

Baby eet mee (12 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

Bereiding (20 min.) 

1 portie:

  1. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 20 g varkenssneden. Snij het vlees fijn. 
  2. Snij 100 g groenekool in reepjes en doe ze samen met 1 blaadje salie, 2 eetl. pasta (tagliatelle, penne, risone …) in een bodempje water. Laat 15 min. afgedekt koken op een zacht vuur. 
  3. Plet tot een grove puree en meng er het vlees onder.