Gevulde aubergine met gehakt en quinoa

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g gehakt van rund en varken (beenhouwerij)
  • 2 aubergines
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 50 g feta (blok)
  • 75 g quinoa 
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 1 eetl. kokosmelk (blik)
  • 2 eetl. olijfolie 
  • 1/2 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1/2 koffiel. paprikapoeder 
  • 1 snuifje cayennepeper
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.) 

Snipper de ui en het knoflook fijn.

Snij de aubergines in de lengte middendoor. Schraap er het vruchtvlees uit en hak grof.

Spoel de quinoa onder koud water en laat uitlekken.

Verkruimel de feta.

Bereiding (55 min.) 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.
  3. Voeg het gehakt toe en kruid met het paprikapoeder, de oregano en de cayennepeper. Roerbak 5 min. en voeg het vruchtvlees van de aubergines, de tomatenpuree, de kokosmelk en de groentebouillon toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Kook ondertussen de quinoa 10 min. in een dubbele hoeveelheid lichtgezouten water tot al het vocht is opgenomen.
  5. Doe de quinoa bij de gehaktmengeling en kruid met zwarte peper en zout.
  6. Vul de auberginehelften met de quinoa-gehaktmengeling en verdeel er de verkruimelde feta over. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Lekker met een groene gemengde salade!

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je peuter of baby.

Bereiding (25 min.) 

  1. Spoel 50 g quinoa onder koud water en gaar samen met 100 g in stukjes gesneden aubergine en 1 eetl. gehakt van varkens- en rundvlees 20 min. in een bodempje water. 
  2. Plet alles met een vork of mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.