Gevulde aubergine op z’n Marokkaans

Ingrediënten (2 personen) 

  • 1 aubergine
  • 1/2 courgette 
  • 160 g fijnproeversmix (gemengde salade)  
  • 3 takjes verse munt 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g feta (blok) 
  • 2 eetl. lichte room 
  • 120 g kikkererwten (bokaal) 
  • 3 eetl. olijfolie 
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1/3 koffiel. oregano 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (25 min.) 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snij de aubergines in 2 en lepel het vruchtvlees eruit tot op 1 cm van de schil. Kruid de binnenkant met zwarte peper en zout en besprenkel met ½ eetl. olijfolie. Schik de halve aubergines in een ovenschaal en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Hak ondertussen het vruchtvlees van de aubergine fijn en rasp de ongeschilde courgette.

Verkruimel de feta.

Snipper de ui en het knoflook fijn.

Hak de muntblaadjes grof.

Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

Bereiding (40 min.) 

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 5 min. op een zacht vuur.
  2. Voeg het vruchtvlees van de aubergine en de halve geraspte courgette toe en meng goed. Breng op smaak met de oregano en de grofgehakte munt. 
  3. Voeg de uitgelekte kikkererwten en de lichte room toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Doe de helft van de verkruimelde feta bij de vulling en meng.
  5. Vul de halve aubergines met de vulling en bedek met de rest van de feta.
  6. Zet de gevulde aubergines 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan.
  7. Maak ondertussen een vinaigrette met ½ eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout. Meng onder de salade.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Als je de ingrediënten en de bereidingswijze licht aanpast, kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je baby.

Bereiding (25 min.) 

  1. Snij 60 g ongeschilde courgette en 60 g aubergine in blokjes. Spoel 30 g kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snipper 1 blaadje munt fijn.
  2. Stoof de groenteblokjes 20 min. in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de kikkererwten toe.
  3. Plet de bereiding met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree. Werk af met de verse munt. 

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.