Gevulde kipfilet met gebakken champignons

Een heerlijk stukje kip met champignons valt bij iedereen in de smaak. Maak dit receptje babyproof en ook je kindje schuift met plezier mee aan tafel!

Ingrediënten (voor 2 volwassenen + 1 baby)

  • 2 kipfilets (beenhouwerij)
  • 2 sneetjes parmaham 
  • 400 g champignons
  • 1 koffiel. citroensap
  • 1/2 plantje platte peterselie 
  • 6 sprietjes bieslook
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 teentje knoflook 
  • 3 eetl. verse kaas (roomkaas)
  • 1 ei 
  • 3 eetl. panko (Japans paneermeel) 
  • 4 eetl. olijfolie 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 minuten)

  1. Maak in elke halve kipfilet een inkeping.
  2. Snij de champignons in 4. 
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm. 
  4. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn. 
  5. Snipper het knoflook fijn.
  6. Klop het ei los.

Bereiding (30 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de verse kaas met de tijm, het knoflook, het bieslook en de helft van de platte peterselie. Kruid met zwarte peper en zout. Vul er de kipfilets mee.
  3. Omwikkel elke kipfilet met een sneetje parmaham. Wentel ze eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin.
  5. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons enkele min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg het citroensap en de rest van de platte peterselie toe.

Afwerking

  1. Snij elke kipfilet in 3 schuine sneetjes. 
  2. Serveer met de gebakken champignons en gekookte aardappelen of puree.

Zo maak je dit recept ook voor je baby (+ 6 maanden)

  1. Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Kook samen met 20 g kipfilet 15 min. in een bodempje water en giet af.
  2. Verhit intussen 1 koffiel. olijfolie in een pan en bak 100 g champignons.
  3. Mix de aardappel en de kip met de champignons en 2 blaadjes platte peterselie.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.