Gevulde pompoen met linzen en geitenkaas

Vegetarisch hoofdgerecht

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kleine of 1/2 butternutpompoen
  • 50 g slamix
  • 50 g rucola
  • 1 sjalot
  • 75 g geitenkaas (rolletje) 
  • 150 g droge zwarte linzen
  • 1 eetl. hazelnoten 
  • 3 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. balsamicoazijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1 snuifje paprikapoeder 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Hak de hazelnoten grof.

Hak de rucola grof en snipper de sjalot fijn.

Snij de butternutpompoen middendoor (gebruikt u een halve pompoen, laat die dan heel). Lepel er de pitjes en de draden uit.

Verkruimel de geitenkaas.

Bereiding (15 min. + ± 40 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de linzen, het laurierblaadje en de bouillon toe en laat 20 à 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Giet eventueel overtollig kookvocht af.
  4. Meng de oregano, het paprikapoeder, de rucola en de hazelnoten onder de linzen en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Haal de gevulde pompoen uit de oven en vul met de linzenmengeling. Verdeel er de verkruimelde geitenkaas over. Zet nog 10 à 12 min. in de oven.
  6. Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix.

Afwerking

Snij de gevulde pompoen in stukken en verdeel samen met het slaatje over de borden.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je peuter of baby.

Bereiding (30 min.) 

  1. Snij 100 g vruchtvlees van pompoen in stukjes.
  2. Kook 1 eetl. droge zwarte linzen samen met de stukjes pompoen en 1 snuifje oregano (gedroogd) 20 à 25 min. gaar in een bodempje water. Giet af.
  3. Prak tot een puree en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.