Gewokte noedels met kip en 3 groenten

Zin in een Aziatisch avontuur? Een wok en de volgende ingrediënten volstaan om jouw smaakpapillen en die van je kleine globetrotter vanaf 12 maanden naar exotische oorden te voeren …

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 halve kipfilets
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1/2 courgette
  • 125 g peultjes 
  • 4 lente-uitjes 
  • 1/2 plantje koriander 
  • 125 g Chinese noedels (eiermie)
  • 2 eetl. amandelnoten 
  • 4 eetl. rijstolie
  • 1 eetl. sojasaus 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

  • Snij de kipfilets in reepjes.
  • Snij de puntpaprika in reepjes, nadat je de zaadjes en de witte zaadlijsten hebt verwijderd.
  • Snij de halve ongeschilde courgette in reepjes en hak de peultjes in schuine stukjes.
  • Hak de korianderblaadjes grof en de lente-uitjes in grote stukken. 
  • Doe de amandelnoten in een plastic zak en rol er met een deegrol of een glazen fles over, zodat ze in stukken breken.

Bereiding (20 min.)

  1. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of een wok. Kruid de kippenreepjes met zout en peper en bak ze aan alle kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Verhit 2 eetl. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de paprika, de courgette en de peultjes gedurende enkele minuten.  
  3. Voeg de sojasaus toe aan de groenten en laat nog enkele minuten stoven op een zacht vuur.
  4. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) . Giet af.
  5. Meng de noedels en de kippenreepjes met de groenten.

Baby eet mee (+12 maanden)

Bereiding (20 min.)

  1. Snij 20 g kipfilet, 50 g zoete puntpaprika, 50 g ongeschilde courgette en 50 gram peultjes in reepjes.
  2. Kook alle ingrediënten samen met 30 g noedels gedurende ongeveer 10 min in een bodempje water.
  3. Hak ondertussen 3 blaadjes koriander fijn.
  4. Meng 1 koffiel. plantaardige olie onder de noedels met kip en werk af met de koriander.