Groentequiche zonder korst

Quiches bestaan er in alle vormen en maten. Zin in een vitamineboost na een drukke zomerdag? Laad je batterijen op, en ook die van je baby vanaf 6 maanden, met dit heerlijke vegetarische recept boordevol lekkere groentjes! Mengen, in de oven zetten en samen genieten maar.

Ingrediënten (2 personen + 1 baby)

  • wortel 
  • 1 preiwit 
  • 1/2 courgette 
  • 5 kerstomaten
  • 1/3 plantje basilicum
  • 2 takjes verse oregano
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 1 koffiel. paneermeel
  • 1 eetl. ahornsiroop 
  • 3 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen) 
  • zout

Voorbereiding (20 minuten)

Rasp de ongeschilde courgette grof.

Rasp de wortel.

Snij het preiwit in dunne reepjes.

Snij de kerstomaten middendoor .

Scheur de blaadjes basilicum en hak de blaadjes oregano fijn.

Klop de eieren los.

Bereiding (15 minuten + 25 à 30 minuten in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot of pan en stoof de courgette, de wortel en de prei 10 min. op een zacht vuur.
  3. Vet ondertussen 2 kleine taartvormpjes in met 1 eetl. olijfolie en bestrooi de bodem en de zijkanten met het paneermeel.
  4. Meng de losgeklopte eieren met de melk en voeg de gestoofde groenten, de ahornsiroop en de verse kruiden toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Giet het mengsel in de bakvormpjes. Verdeel er de halve kerstomaten over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

Baby eet mee (+6 maanden)

  1. Rasp 50 g wortel en 50 g ongeschilde courgette. Snipper 50 g preiwit fijn.
  2. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de groenten 10 min. op een zacht vuur.
  3. Snipper ondertussen 2 blaadjes basilicum en 2 blaadjes oregano fijn. Klop 1 ei los.
  4. Meng de gestoofde groenten en de verse kruiden onder het losgeklopte ei.
  5. Doe het groentemengsel weer in dezelfde pan en bak enkele minuten aan elke kant. Haal uit de pan en verdeel in kleine stukjes.

Dit recept smaakt nog zo lekker met onze leuke spulletjes uit het assortiment Eten en Drinken in de webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.