Hartige speltpannenkoeken met geroosterde knolselder en tomatensaus

Je kan zoveel doen met pannenkoeken! Het bewijs: onze hartige speltpannenkoeken. Serveer ze met geroosterde knolselderblokjes, verkruimelde feta en tomatensaus. Origineel en superlekker! Ook je kindje vanaf 6 maanden smult mee.

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 g knolselder
  • 5 sprietjes bieslook
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g feta (blok)
  • 2 eieren
  • 225 g melk
  • 200 g passata (gezeefde tomaten)
  • 125 g speltbloem
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

  • Snipper het bieslook fijn.
  • Klop de eieren samen met de melk en de speltbloem los tot een glad beslag. Meng er het bieslook onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  • Snij de knolselder in blokjes van ± 2 cm.
  • Snipper het knoflook en de ui fijn.
  • Verkruimel de feta.

Bereiding (35 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de blokjes knolselder in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout, en meng goed. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de knolselder gaar en goudbruin is.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Kruid ook met de tijm en de cayennepeper. Voeg de passata toe, dek af en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en schep er 1 pollepel van het beslag in. Bak de pannenkoek tot de onderkant droog is. Draai om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal 3 keer (je hebt 4 pannenkoeken in totaal nodig) en voeg telkens wat olie toe voor het bakken.

Afwerking

Leg elke pannenkoek op een bord. Lepel er wat tomatensaus over en werk af met blokjes geroosterde knolselder en verkruimelde feta.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Bereiding (25 min.)

  1. Schil 50 g aardappel en snij in stukjes.
  2. Kook samen met 100 g knolselder in blokjes 20 min. gaar in een bodempje water.
  3. Snipper intussen 1 sprietje bieslook fijn en plet 1 hardgekookt ei met een vork.
  4. Mix de groenten en het ei samen met 1 koffiel. plantaardige olie. Meng er het bieslook onder.

Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nóg beter met leuke eetsetjes uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.