Jambalaya met kip, paprikareepjes en chorizo

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 hele dijen van braadkip (beenhouwerij) 
  • 50 g chorizo  
  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika  
  • 1/2 plantje platte peterselie 
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 125 g basmatirijst 
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 2 eetl. olijfolie 
  • 1 koffiel. paprikapoeder 
  • 1/2 koffiel. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

Snipper de ui en het knoflook fijn.

Snij de chorizo in dunne plakjes.

Hak de steeltjes van de peterselie fijn en de blaadjes grof.

Kruid de kippendijen met zwarte peper en zout.

Bereiding (50 min.) 

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippendijen mooi goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en roerbak de chorizo, het knoflook en de ui 5 min. 
  3. Doe er de paprikareepjes, het paprikapoeder, de peterseliesteeltjes en de tijm bij en roerbak opnieuw 5 min.
  4. Leg de kippendijen opnieuw in de pan, voeg de tomatenstukjes toe en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  5. Doe er de basmatirijst bij en laat 10 à 12 min. afgedekt stoven tot de rijst en de kip gaar zijn. 

Afwerking

Verdeel over de borden en werk af met de grofgehakte peterselieblaadjes.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Gaar 50 g kip met 100 g in stukjes gesneden rode paprika en 2 eetl. rijst 20 min. in een bodempje water. 
  2. Plet alles met een vork of mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en werk af met 2 takjes fijngesnipperde platte peterselie.