Kabeljauw met gebakken komkommer en krieltjes

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets (versmarkt)
  • 1 komkommer
  • 1/2 bosje lente-uitjes 
  • 1 plantje dille
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 eetl. zure room
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes van 1 cm.

Snipper de dille en de lente-uitjes fijn.

Maak de dressing: meng de zure room met de wittewijnazijn, de lente-uitjes en de dille.

Boen de krielaardappelen schoon.

Bereiding (25 min.)

  1. Kook de krielaardappelen in de schil 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout en bak 3 à 4 min. aan elke kant.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de blokjes komkommer 5 min. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de krielaardappelen met de dressing. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Serveer de kabeljauw met de gebakken komkommerblokjes en de lauwe krieltjes.

Baby eet mee (+ 8 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

  1. Schil 1 aardappel en snij in blokjes. Verwijder de pitjes uit 100 g komkommer en snij in blokjes.
  2. Kook de aardappel- en komkommerblokjes 15 min. in water samen met 30 g kabeljauwhaasje. Giet af.
  3. Mix en meng er 1 eetl. plantaardige olie en 1 takje fijngesnipperde dille onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.