Kalfsburger met gratin van wintergroenten

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kalfsburgers (beenhouwerij)  
  • 200 g knolselder  
  • 200 g wortelen
  • 1/2 plantje platte peterselie 
  • 150 g aardappelen 
  • 1,5 dl lichte room 
  • 100 g geraspte gruyère
  • 1/2 dl groentebouillon (1/4 blokje opgelost in 1/2 dl heet water) 
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Schil de knolselder en de aardappelen en rasp samen met de wortelen grof.

Snipper de blaadjes van de peterselie fijn.

Bereiding (55 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de helft van de geraspte groenten in een ovenschaal en druk goed aan. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de helft van de fijngesnipperde peterselie.
  3. Bedek met de rest van de geraspte groenten en druk opnieuw goed aan. Kruid met zwarte peper en zout, en bestrooi met de rest van de fijngesnipperde peterselie. Giet er de room en de bouillon over en bestrooi met de geraspte kaas. Bedek met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Verwijder de aluminiumfolie en zet de ovenschotel nog 20 min. in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de groenten gaar zijn.
  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de kalfsburgers ± 4 min. aan elke kant mooi bruin en gaar.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (30 min.) 

  1. Schil 50 g knolselder, 50 g wortelen en 50 g aardappelen en snij in blokjes van dezelfde grootte.
  2. Hak de blaadjes van 1 takje platte peterselie grof.
  3. Verkruimel 25 g kalfsburger (beenhouwerij) en kook samen met de groenten ± 20 min. afgedekt gaar in een bodempje water.
  4. Plet tot een puree met een vork. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en werk af met de peterselie.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.