Kalfsmedaillon met groentequinoa

Ingrediënten (2 personen) 

  • 2 kalfsmedaillons (beenhouwerij)
  • 1,5 zoete puntpaprika’s
  • 1 preistengel
  • 1/2 plantje basilicum
  • 1 eetl. boter
  • 125 g quinoa 
  • 2,5 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffiel. paprikapoeder
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

Snipper de prei grof.

Scheur de blaadjes basilicum fijn. 

Spoel de quinoa goed onder koud water.

Bereiding (35 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de quinoa in een kookpot, overgiet met de bouillon en dek af. Kook 20 min. gaar op een zacht vuur.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de grofgesnipperde prei en de reepjes paprika samen met het paprikapoeder 15 min. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Smelt de boter in een braadpan die ook in de oven kan. Kruid de kalfsmedaillons met zwarte peper en zout en bak aan beide kanten mooi bruin. Zet nog 10 min. in de voorverwarmde oven.  
  5. Haal het vlees uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  6. Meng ondertussen de groenten onder de quinoa en werk af met de basilicumblaadjes. 

Afwerking

Serveer de kalfsmedaillons met de groentequinoa.

Baby eet mee (+ 12 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.) 

  1. Snij 50 g prei en 50 g zoete puntpaprika in stukjes.
  2. Spoel 2 eetl. quinoa goed onder koud water en doe samen met de stukjes groenten in een kookpot.
  3. Giet er een bodempje water bij, dek af en kook 20 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g kalfsmedaillon in stukjes gaar.
  5. Meng onder de quinoa, samen met 1 blaadje basilicum dat u in stukjes scheurt.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.