Kalfsrolletjes in tomatensaus met mozzarella en rijst

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 kalfsescalopes (beenhouwerij)
  • 3 tomaten
  • 1 wortel
  • 1 stengel witte selder
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g mozzarella
  • 125 g langkorrelrijst
  • 1 dl groentebouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • Italiaanse kruidenmix (molen)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Snipper het knoflook en de ui fijn.

Hak de selderstengel fijn.

Snij de wortel in kleine blokjes van maximaal 1/2 cm.

Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.

Rol de kalfsescalopes op en steek er telkens een cocktailprikker in.

Snij de mozzarella in 4 schijfjes.

Bereiding (35 min.) 

  1. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook, de stukjes selder en de wortelblokjes 10 min. op een zacht vuur.
  2. Voeg de tomaten, het laurierblaadje en de groentebouillon toe. Kruid met Italiaanse kruidenmix, zwarte peper en zout. Laat nog eens 10 min. stoven op een zacht vuur. 
  3. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Leg de kalfsrolletjes in de tomatensaus en stoof nog 5 à 6 min. 
  5. Bedek elk kalfsrolletje met 1 schijfje mozzarella. Zet de pan onder de ovengrill tot de mozzarella mooi bruin is.

Baby eet mee (+ 8 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Snij 50 g wortel in kleine blokjes en hak 30 g selder fijn. Ontpit 30 g tomaat en snij in blokjes. 
  2. Kook alle groenten samen met 25 g kalfsescalope en 1 eetl. rijst 15 à 20 min. gaar in een bodempje water. Pureer lichtjes en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.