Kalkoen met bloemkoolcouscous en geroosterde krieltjes

Niets is wat het lijkt in dit recept want bloemkool lijkt als twee druppels water op couscous. Kalkoenensneden met bloemkoolcouscous en geroosterde krielaardappelen … Dit originele en frisse gerechtje smaakt heerlijk voor jou en je baby vanaf 6 maanden.

Ingrediënten (voor 2 volwassenen + 1 baby)

  • 2 kalkoenensneden (beenhouwerij) 
  • 1/2 bloemkool
  • 150 g kerstomaten 
  • 1/2 citroen
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 300 g krielaardappelen
  • 5 eetl. olijfolie 
  • ½ koffiel. paprikapoeder 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 minuten)

Snij de kalkoenensneden telkens in 4 lange repen. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout.

Wrijf de krielaardappelen schoon onder koud water en dep goed droog. Snij telkens in 4.

Verdeel de halve bloemkool in grote stukken en rasp grof.

Snij de kerstomaten in 4.

Hak de blaadjes peterselie fijn.

Pers de halve citroen (je hebt 1 eetl. citroensap nodig).

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding (35 minuten + 30 minuten voor de babymaaltijd)

  1. Doe de krielaardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de geraspte bloemkool enkele minuten. Voeg de kerstomaten toe en laat nog enkele minuten stoven.
  3. Neem van het vuur en meng met de fijngehakte peterselie, 1 eetl. citroensap en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de repen kalkoen ± 3 min. aan elke kant mooi bruin en gaar. Serveer met de geroosterde krieltjes en de bloemkoolcouscous.

Baby eet mee (+6 maanden)

  1. Schil 30 g krielaardappelen en snij in blokjes. Verdeel 100 g bloemkool in kleine roosjes.
  2. Verwijder de pitjes uit 1 kerstomaat en hak grof. Snipper de blaadjes van 1 takje peterselie fijn.
  3. Snij 30 g kalkoenensnede in blokjes.
  4. Kook de blokjes kalkoen samen met de bloemkool, de kerstomaat en de blokjes aardappel +/- 20 min. gaar in een bodempje water.
  5. Plet tot een puree en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Dit recept smaakt nog zo lekker met onze leuke spulletjes uit het assortiment Eten en drinken in de webshop.