Kalkoenenreepjes met ovenaardappelen en gekaramelliseerde worteltjes

Een buitengewone maaltijd voor het hele gezin! De gekaramelliseerde worteltjes komen perfect tot hun recht en smelten direct op je tong. Kies voor de suikervrije versie voor je kleintje vanaf 6 maanden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kalkoenensneden (beenhouwerij)
  • 400 g jonge wortelen
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 3 grote aardappelen
  • 1 koffiel. donkerbruine suiker
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1/2 koffiel. paprikapoeder
  • 1/2 koffiel. rozemarijn (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)

Voorbereiding (15 min.)

Snij de kalkoenensneden in reepjes.

Schil de aardappelen en snij in partjes.

Hak de peterselieblaadjes grof.

Bereiding (35 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal en bestrooi met het paprikapoeder en de rozemarijn. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng goed onder elkaar en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot de aardappelen goudbruin en gaar zijn. Roer halverwege even om.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de ongeschilde wortelen toe. Kruid met zwarte peper en zeezout, voeg een scheutje water toe en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
  4. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat karamelliseren op een hoog vuur.
  5. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de reepjes kalkoen goudbruin en gaar.

Afwerking

Serveer de kalkoenenreepjes met de gekaramelliseerde worteltjes en de gebakken aardappelen. Werk af met de grofgehakte peterselie.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Als je de ingrediënten en de bereidingswijze licht aanpast, kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Snij 15 g kalkoenensneden in stukjes.
  2. Schil 50 g aardappel en 100 g jonge wortelen en snij in stukjes.
  3. Kook alles 20 min. gaar in een bodempje water.
  4. Mix samen met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.