Kikkererwtenpuree met forel, broccoli én olijfolie

Koken met olijfolie. Zeker als het om je kindje gaat is dit een verstandige keuze. Wat inspiratie om meteen aan de slag te gaan!

Kikkererwtenpuree met forel en broccoli-basilicumsaus. 

Naast olijfolie zorgen ook de omega3-vetzuren van de forel, de vitaminen en mineralen van de broccoli en de eiwitten en vezels van de kikkererwten ervoor dat je kindje in één keer alles eet wat het nodig heeft! Een topreceptje voor heel wat kleintjes vanaf 9 maanden!

Ingrediënten:

  • 5 roosjes broccoli
  • ½ avocado
  • ½ blikje biologische kikkererwten
  • 1 takje basilicum
  • 1 koffiel. olijfolie
  • 200 ml water
  • 20 g gestoomde graatvrije forel

Bereiding:

  • Was de broccoli en spoel de kikkererwten goed af.

  • Stoom de broccoli gaar.

  • Voeg aan het kookvocht de avocado en basilicum toe en pureer tot een groene, niet al te dikke saus.

  • Stoom de kikkererwten en pureer ze grof met wat koriander, water en olijfolie.

  • Maak met je handen de forel fijn, zo check je meteen of er geen graatjes zijn achtergebleven.

  • Schep de kikkererwtenpuree op het bordje, doe de saus erbij en de vis erop.

Tip: Dit gerecht kan je ook maken met een gewone aardappelpuree of een combinatie van aardappel en knolselder. Of je kunt de forel vervangen door een andere witvis of zalm.

Je baby eet met plezier zijn bordje leeg! Ontdek alle leuke spulletjes uit het assortiment Eten en drinken in onze webshop.