Lamskoteletjes met geroosterde wortel en couscous

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten 

  • 6 lamskoteletten (beenhouwerij)
  • 4 grote wortelen
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes verse munt
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. yoghurt natuur
  • 200 g tarwegriesmeel (couscous)
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1/3 koffiel. korianderbolletjes 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.) 

  1. Snij de wortelen in staafjes van 3 bij 1/2 cm.
  2. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
  3. Leg de wortelstaafjes in een ovenschaal en breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, de cayennepeper, de geplette korianderbolletjes, zwarte peper en zout. Meng goed.
  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Pers de halve citroen.
  6. Hak de muntblaadjes fijn.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding (40 min.) 

  1. Zet de wortelen 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Roer na ± 15 min. om en verdeel er de pijnboompitten over. 
  2. Doe intussen het tarwegriesmeel in een mengkom en giet er 3 dl heet water over. Dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de boter, zwarte peper en zout onder.  
  3. Kruid de lamskoteletten aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de koteletten aan elke kant goudbruin (lamsvlees wordt rosé gegeten).
  4. Meng de yoghurt met het citroensap, de fijngehakte munt, zwarte peper en zout.

Afwerking

Dien de lamskoteletten op met de geroosterde worteltjes en de couscous. Geef er een beetje muntyoghurt bij.

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

  1. Snij 100 g wortelen in blokjes. Kook samen met 25 g lamsfilet (beenhouwerij) 20 min. in een bodempje water. 
  2. Doe 20 g tarwegriesmeel (couscous) in een mengkom en overgiet met 30 ml heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.
  3. Mix het vlees met de wortelen. Meng er de couscous en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.