Lamskoteletjes met zoeteaardappelpuree en gebakken kastanjechampignons

Variatie op een echte klassieker ! De trio « vlees-aardappelen-groenten » in een nieuw jasje én met een zachte smaak. Zo geniet niet alleen jij van het gerecht. Je kleintje vanaf 6 maanden eet gewoon mee.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 lamsmanchette (beenhouwerij)
  • 500 g kastanjechampignons
  • 1/2 onbehandelde citroen (bio)
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 2 takjes verse oregano
  • 250 g aardappelen
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 eetl. boter
  • 1/2 koffiel. rozemarijn (gedroogd)
  • 4 eetl. olijfolie 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

  • Snij de kastanjechampignons in 4 partjes.
  • Schil de aardappelen en de zoete aardappel en snij in grove stukken.
  • Hak de blaadjes peterselie en de oregano fijn.
  • Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.

Bereiding (30 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Kruid de lamsmanchette aan alle kanten met rozemarijn, zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees 3 à 4 min. aan alle kanten goudbruin. Zet daarna nog 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.
  3. Kook ondertussen de aardappelen en de zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet samen met de boter tot een puree. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de kastanjechampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de peterselie, de oregano en de citroenzeste. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

Afwerking

Snij de lamsmanchette in koteletjes en serveer met de puree en de gebakken kastanjechampignons.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Als je de ingrediënten en de bereidingswijze licht aanpast, kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Snij 15 g vlees van de lamsmanchette in stukjes.
  2. Schil 30 g zoete aardappel en 30 g aardappel en snij in blokjes. Snij de kastanjechampignons in stukjes.
  3. Kook het vlees samen met de aardappelen en de kastanjechampignons 20 min. gaar in een bodempje water.
  4. Mix samen met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree.