Lasagne met ham, witloof en wortel

Kinderen houden meestal niet van witloof. En sommige volwassenen ook niet. Maar gecombineerd met zoete worteltjes in dit lekkere recept zegt iedereen ja! Geschikt vanaf 6 maanden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 sneden gekookte ham
  • 3 stronken witloof
  • 1 wortel
  • 2,5 dl melk
  • 100 g gratinkaas
  • 1 eetl. boter
  • 6 lasagnevellen
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (10 min)

  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.
  • Rasp de wortel.

Bereiding (20 min. + 30 à 35 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het witloof en de wortelen 6 à 8 min. op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Smelt ondertussen de boter in een kookpot, voeg het laurierblaadje toe en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij. Laat sudderen tot u een gebonden saus hebt. Voeg de helft van de gratinkaas toe en kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  4. Schik in een ovenschotel afwisselend een laagje kaassaus, plakjes lasagne, laagje groentemengeling en sneetjes ham. Zorg ervoor dat de plakjes lasagne niet over elkaar liggen. Begin en eindig altijd met een laagje kaassaus.
  5. Bestrooi de laatste laag met de rest van de gratinkaas. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

Baby eet mee (+6 m)

Bereiding (20 min)

  1. Breek 1/2 lasagnevel  in kleine stukjes.
  2. Snipper 80 g witloof fijn en rasp 80 g wortel.
  3. Kook alles 15 min. in een bodempje water en plet de bereiding met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree.
Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.