Lasagne met spinazie en courgette

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 g verse spinazie  
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook 
  • 100 ml zure room 
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 1 eetl. boter 
  • 2,5 dl melk 
  • 150 g lasagnevellen 
  • 1 eetl. bloem 
  • 4 eetl. olijfolie 
  • 1 blaadje laurier 
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.) 

Hak de spinazie grof.

Snij de courgette in dunne schijfjes.

Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

Rasp de parmezaan.

Bereiding (1 u.) 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met zwarte peper en zout en meng er de zure room onder.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de schijfjes courgette aan beide kanten mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat even bakken. Doe er de melk, het blaadje laurier en het knoflook bij en laat al roerend enkele minuten indikken tot een gladde saus. Haal de steelpan van het vuur en doe er de helft van de geraspte parmezaan bij. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  5. Verdeel een laagje kaassaus over de bodem van een ovenschaal en schik er de lasagnevellen op. Beleg met de courgetteschijfjes en de spinazie, en bedek opnieuw met de lasagnevellen. Lepel er opnieuw de kaassaus op en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas. 
  6. Zet de lasagne 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

Lekker met een groene salade.

Baby eet mee (+ 4 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je peuter of baby.

Bereiding (20 min.)

  1. Kook 50 g spinazie, 50 g in stukjes gesneden courgette en 2 eetl. korte pasta (risoni, penne, macaroni …) 15 min. in een bodempje water. 
  2. Plet alles met een vork of mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.