Lasagne met tofoe en zomerse groenten

Tijd om in een zomers sfeertje te komen! Met dit zuiderse gerecht vier je de zon ten volle. En je kleine lekkerbek kan al die groenten ook wel smaken. Gerecht te testen vanaf 12 maanden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 270 g tofoe (blok)
  • 2 trostomaten
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1/2 courgette
  • 1/2 plantje basilicum
  • 200 g lasagnevellen
  • 125 g mozzarella
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem
  • 2,5 dl melk
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffiel. marjolein (gedroogd)
  • 1/2 koffiel. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Verkruimel de tofoe.

Hak de basilicumblaadjes fijn en meng onder de tofoe. Kruid met zwarte peper en zout.

Rasp de ongeschilde courgette en knijp er het vocht goed uit met de handen.

Verwijder de pitjes uit de trostomaten en hak grof.

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in reepjes.

Snij de mozzarella in plakjes.

Rasp de parmezaan.

Bereiding (20 min. + 35 à 40 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgette, de tomaten en de zoete puntpaprika samen met de marjolein en de oregano ± 15 min. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij. Kruid met zwarte peper en zout en laat indikken tot een gladde saus. Neem van het vuur en roer er de helft van de parmezaan onder.
  4. Schep een beetje kaassaus op de bodem van een ovenschaal. Leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op en bedek met enkele lepels groentesaus en verkruimelde tofoe. Bedek opnieuw met lasagnevellen, kaassaus, groentesaus en tofoe. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje groentesaus.
  5. Bedek met de mozzarella en de rest van de parmezaan en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

Baby eet mee (+ 12 maanden)

Als je de ingrediënten en de bereidingswijze licht aanpast, kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Breek 1 lasagnevel in stukjes en verkruimel 20 g tofoe.
  2. Haal de pitjes uit 50 g zoete puntpaprika en 1/4 trostomaat. Rasp 50 g ongeschilde courgette.
  3. Kook alle groenten samen met de tofoe en de lasagne 20 min. gaar in een bodempje water.
  4. Meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.