Linguine met snelle tomaten-erwtensaus

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 g gerookte spekblokjes 
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g parmezaan (blok) 
  • 200 g linguine
  • 200 g passata (gezeefde tomaten)
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (10 min.)

Snipper de ui en het knoflook fijn.

Rasp de parmezaan.

Bereiding (30 min.)

  1. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de fijngesnipperde ui en knoflook en de spekblokjes 5 min.
  2. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg na 15 min. de diepgevroren erwten toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer meteen onder de passata.

Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en werk af met de geraspte parmezaan.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (15 min.)

  1. Kook 1 eetl. in stukjes gebroken linguine en 50 g diepgevroren erwten 12 min. in een bodempje water.
  2. Plet alles tot een puree en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.