Oosterse taboulé met kikkererwten

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten 

  • 200 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 1/2 citroen 
  • 4 lente-uitjes 
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 1/2 plantje munt
  • 100 g feta (blok) 
  • 2 eetl. gepelde pistachenoten 
  • 1 eetl. rozijnen
  • 75 g tarwegriesmeel (couscous) 
  • 150 g kikkererwten (blik) 
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.) 

Snij de feta in blokjes.

Snij de kerstomaten in 4.

Snij de ongeschilde komkommer in blokjes.

Snipper de lente-uitjes fijn.

Hak de platte peterselie en de munt fijn.

Hak de pistachenoten grof.

Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig)

Bereiding (15 min.) 

  1. Overgiet de couscous met 750 ml heet water. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.
  2. Maak de couscous los met een vork. Voeg de feta, de kerstomaten, de komkommerblokjes, de groene kruiden, de rozijnen, de pistachenoten, de lente-uitjes, de uitgelekte kikkererwten, het citroensap en de olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. 

Afwerking

Lekker als lunch met een stukje stokbrood. Ook ideaal bij kip, lamsvlees of brochettes, of als bijgerecht bij barbecue.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

  1. Pel 100 g kerstomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in 2 en verwijder de pitjes.
  2. Hak 3 blaadjes platte peterselie fijn.
  3. Kook 25 g tarwegriesmeel (couscous) samen met de tomaten 10 à 12 min. in een bodempje water. Giet af.
  4. Prak fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie en de platte peterselie onder.