Ovengebakken kabeljauw met gestoofde venkel en tuinkruidenpuree

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets (versmarkt of diepvries)
  • 2 venkelknollen 
  • 1/2 citroen
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 1/2 plantje dille
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 50 g pecorino (blok)
  • 400 g aardappelen
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 20 min.)

Laat diepgevroren kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

Schil de aardappelen en snij in stukken.

Snij de venkelknollen doormidden, verwijder de harde kern en snij de rest in partjes van ± 1 cm dik.

Rasp de pecorino.

Snij de halve citroen in dunne schijfjes.

Hak de peterselie en de dille grof.

Hak de rozemarijn fijn.

Bereiding (30 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de grofgehakte peterselie en dille en 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes venkel 20 min. afgedekt op een zacht vuur. 
  4. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en verdeel er de citroenschijfjes over. Kruid met de fijngehakte rozemarijn, zwarte peper en zout en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kabeljauw net gaar is.
  5. Meng de pecorino onder de gestoofde venkel. Kruid met zwarte peper en eventueel een klein beetje zout (de pecorino is al gezouten).

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Snij 100 g venkel en 1 geschilde aardappel in stukjes. Kook samen met 25 g kabeljauw ± 20 min. gaar in een bodempje water. 
  2. Hak intussen 1 takje dille en 1 blaadje platte peterselie fijn. 
  3. Giet de kabeljauw met venkel af en pureer. Meng er de fijngehakte kruiden en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.