Pappardelle met broccolipesto en gebakken kippenreepjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kippenborstfilets (beenhouwerij)
  • 1/2 broccoli 
  • 1/3 plantje basilicum  
  • 1 teentje knoflook  
  • 25 g parmezaan (blok)  
  • 200 g pappardelle  
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 5 eetl. olijfolie 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Rasp de parmezaan.

Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes.

Verdeel de halve broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleinere blokjes.

Mix de broccoli met de geroosterde pijnboompitten, de helft van de geraspte parmezaan, het knoflook, de helft van de basilicumblaadjes en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

Bereiding (15 min.)    

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de kippenreepjes met zwarte peper en zout en bak ze goudbruin aan alle kanten.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de pesto onder. Laat nog even opwarmen op een zacht vuur.

Afwerking

Verdeel de pasta en de kippenreepjes over diepe borden. Bestrooi met de rest van de parmezaan en van de basilicumblaadjes.

Baby eet mee (+6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)

  1. Snij 25 g kippenborstfilet in stukjes. Snij 100 g broccoliroosjes grof en snipper 2 blaadjes basilicum fijn.
  2. Gaar de kip, de broccoli en 2 eetl. gebroken pappardelle 15 à 20 min. in een bodempje water. 
  3. Plet met een vork en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder. Werk af met het fijngesnipperde basilicum.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.