Pasta à la carbonara met zuiderse groenten

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 courgette
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 2 eieren
  • 200 g linguine
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.) 

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in dunne reepjes.

Snij de ongeschilde courgette in staafjes van 1 cm dik en 3 cm lang.

Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

Rasp de parmezaan (hou 1 eetl. apart voor de afwerking).

Hak de peterselieblaadjes grof.

Bereiding (15 min.)

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalot, het knoflook, de paprikareepjes en de courgettestaafjes 10 min. gaar en bruin op een hoog vuur.
  2. Klop ondertussen de eieren los en meng met de geraspte parmezaan. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onmiddellijk onder de paprika en de courgette.
  4. Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel onder de pasta. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de grofgehakte peterselie.

Baby eet mee (± 12 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (15 min.)

  1. Snij 50 g zoete puntpaprika in reepjes en 50 g ongeschilde courgette in staafjes. Trek de blaadjes van 1 takje platte peterselie en hak grof.
  2. Verhit 1 koffiel. olijfolie in een pan en bak de groenten 10 min. gaar en mooi bruin. 
  3. Snij 2 eetl. gekookte linguine in hapklare stukjes en meng onder de gebakken groenten. Strooi de grofgehakte peterselie over de pasta.