Penne met kip en spinaziesausje

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten

  • 1 halve kipfilet (beenhouwerij)
  • 200 g verse spinazie
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje basilicum
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. verse kaas (roomkaas)
  • 200 g penne
  • 3 eetl. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Voorbereiding (15 min + 30 min marineren)

  1. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.
  3. Rasp de schil van de halve citroen en pers hem.
  4. Pluk de basilicumblaadjes van het plantje en hou er enkele apart voor de versiering.
  5. Snij de kip in fijne reepjes.
  6. Meng het rode pepertje, het knoflook, de zeste en het sap van de citroen en 2 eetl. olijfolie in een kom. Kruid met peper en zout en leg er de kippenreepjes in. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

Bereiding (20 min)

  1. Kook de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 eetl. kookvocht apart.
  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kippenreepjes gedurende 5 min.
  3. Mix de spinazie- en basilicumblaadjes met de verse kaas en het kookvocht. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de penne met de spinaziesaus en de kippenreepjes. Versier met wat basilicum.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze lichtjes aan te passen kan je dit recept tegelijk ook voor je baby klaarmaken.

  1. Kook 20 g kipfilet samen met 2 eetl. penne en 100 g verse spinazie gedurende 10 min. in kokend water. Giet af.
  2. Pureer en meng er de plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.