Penne met zuiderse groenten

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten 

  • 50 g pancetta
  • 1 rode paprika’s
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 koolrabi
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 takje verse salie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 200 g penne
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Schil de koolrabi. Snij de aubergine en de koolrabi in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.

Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

Snij elk sneetje pancetta in 3 repen.

Rits de blaadjes van de takjes tijm. 

Snipper de salieblaadjes fijn.

Rasp de parmezaan. 

Bereiding (20 min.)

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes krokant. Haal uit de pan en zet opzij. 
  2. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de gesneden groenten, de fijngesnipperde sjalot en het knoflook 6 à 8 min. beetgaar. Voeg de pancettareepjes, de tijm en salie toe en kruid met zwarte peper en zout. 
  3. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 
  4. Meng de groenten onder de penne. 

Afwerking 

Bestrooi de pasta met de geraspte parmezaan.  

Tip: Zonder de pancetta hebt u een lekkere vegetarische pasta.  

Baby eet mee (+ 8 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

  1. Kook 2 eetl. penne gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Snij 50 g aubergine, 25 g rode paprika en 25 g geschilde koolrabi in stukjes en kook 20 min. in een bodempje water.
  3. Mix de groenten en de penne samen met 1 koffiel. plantaardige olie. 
  4. Pluk de blaadjes van 1/2 takje tijm en voeg toe.