Pittige rijstschotel met gerookte zalm en bloemkool

Koriander, kerrie en kurkuma kruiden onze pittige rijstschotel voor jou en je kleintje vanaf 12 maanden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 70 g gerookte Atlantische zalm
  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 bussel lente-ui
  • 1/2 plantje koriander
  • 1 cm gember (vers)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g basmatirijst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffiel. kurkuma
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

  • Verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  • Hak de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof.
  • Rasp de gember.
  • Snij de gerookte zalm in reepjes.
  • Snipper de lente-ui fijn.

Bereiding (20 min.)

  1. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, dek af met een keukenhanddoek zodat de stoom niet kan ontsnappen en laat enkele minuten staan. Roer de rijst los met een vork.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot, het knoflook, de steeltjes koriander, de kurkuma, de geraspte gember en het kerriepoeder enkele minuten.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en een scheutje water toe en laat 12 à 15 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Giet af.
  4. Doe de bloemkool bij de basmatirijst en meng goed. Voeg de gerookte zalm toe en werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes, de blaadjes koriander, zwarte peper en zout.

Baby eet mee (+ 12 maanden)

Bereiding (20 min.)

  1. Verdeel 100 g bloemkool in roosjes en kook samen met 1 eetl. basmatirijst, 1 snuifje kerriepoeder en 1 snuifje kurkuma 15 min. in een bodempje water.
  2. Snipper ondertussen de blaadjes van 1 vers takje koriander fijn.
  3. Plet de rijst met de bloemkool grof met een vork, meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en werk af met de fijngesnipperde koriander.
Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.