Preirisotto met kippenworst en tijm

Zin in risotto? Pas alleen de bereidingswijze wat aan en laat ook je baby meesmullen van dit klassieke recept met een zuiders tintje.

Ingrediënten (voor 2 volwassenen + 1 baby)

  • 4 kippenworsten (beenhouwerij) 
  • 2 preien
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 3 eetl. boter
  • 125 g risottorijst
  • 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water) 
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffiel. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 minuten)

Snij de kippenworsten in schuine stukjes van 2 cm.

Snij de preien in stukjes van 1 cm.

Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

Rasp de parmezaan.

Bereiding (30 minuten)

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes worst samen met de tijm tot ze gaar zijn. Haal uit de pan.
  2. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de rode ui en het knoflook 5 min. glazig.
  3. Voeg de stukjes prei en de risottorijst toe. Laat enkele min. bakken.
  4. Giet er de helft van de groentebouillon bij, roer even en laat zachtjes sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg beetje bij beetje nog een deel van de bouillon toe en laat afgedekt 15 à 20 min. sudderen. Giet er tussendoor de rest van de bouillon bij en roer niet te veel (zo wordt de rijst smeuïg).
  5. Haal de pan van het vuur en roer er 2 eetl. boter en de geraspte parmezaan onder. Meng de stukjes worst onder de risotto en kruid met zwarte peper en zout.

Zo maak je dit recept ook voor je baby (+ 6 maanden)

Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 15 g in stukjes gesneden kippenworst gaar. Haal uit de pan.

Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in de pan van de worst en voeg 25 g risottorijst en 100 g prei in stukjes toe. Giet er een scheutje water bij en laat 15 à 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

Doe de worst weer in de pan en prak alles fijn met een vork. Werk af met een snuifje gedroogde tijm.

Je baby eet met plezier zijn bordje leeg! Ontdek alle leuke spulletjes uit het assortiment Baby eet en drinkt in onze webshop. 

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.