Quiche met prei en zalm

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g Atlantische zalmfilets (versmarkt) 
  • 1 preiwit
  • 1/2 onbehandelde limoen (bio)
  • 4 takjes dille 
  • 250 g krielaardappelen 
  • 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
  • 2,5 dl lichte room
  • 100 g geraspte kaas voor gratin
  • 1 eetl. olijfolie 
  • zwarte peper (molen) 
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Schil de krielaardappelen en snij in 2. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Snij daarna in kleinere blokjes.

Snij ondertussen de prei in dunne reepjes.

Snij de zalm in kleinere stukken.

Hak de dille fijn.

Rasp de schil van de halve limoen (niet het wit) en pers de halve limoen (je hebt 1 eetl. sap nodig).

Snij het bladerdeeg in 2. 

Bereiding (20 min. + 30 min. in de oven) 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schik het bladerdeeg in 2 kleine taartvormpjes. Bedek met bakpapier en leg er droge bonen of bakparels op. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal daarna uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot of pan en stoof de preireepjes 15 min. zacht.
  4. Meng voorzichtig met de blokjes krielaardappel, de stukjes zalm, de fijngehakte dille en de limoenzeste. Roer er het  limoensap en de lichte room onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verdeel de vulling over de 2 taartvormpjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven tot de zalm gaar is en de quiche mooi bruin.

Tip

Serveer met een fris, groen slaatje.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Schil 50 g krielaardappelen en snij in blokjes. Snipper 100 g prei fijn en snij 30 g verse zalmfilet in stukjes. Hak 1 takje dille fijn.
  2. Kook de prei, de krielaardappelen en de zalm ± 20 min. gaar in een bodempje water.
  3. Plet tot een puree. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en werk af met de fijngehakte dille.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.