Quiche tricolore

Lunch

Ingrediënten (1 quiche)

  • 350 g spitskool
  • 3 gestoomde rode bieten (versmarkt)
  • 2 lente-uitjes
  • 3 aardappelen
  • 200 g blauwgeaderde kaas
  • 2,5 dl lichte room
  • 2 eieren  
  • 1 rol kruimeldeeg (versmarkt)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding (20 min.)

    Snipper de spitskool fijn.

    Snij de rode biet in schijfjes van 1/2 cm.

    Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

    Klop het ei los met de room. Kruid met peper en zout.

    Snipper de lente-uitjes fijn.

    Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Bereiding (1 u.)

    1. Bak het kruimeldeeg voor: leg er bakpapier en daarna bakbonen op, en zet 12 min. in de voorverwarmde oven.
    2. Kook ondertussen de aardappelschijfjes 6 min. in lichtgezouten water en giet af.
    3. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spitskool 20 min. afgedekt stoven. Kruid met peper en zout.
    4. Verwijder de bakbonen en het bakpapier van het deeg. Schik de aardappelschijfjes op de bodem. Leg er de schijfjes rode biet en de spitskool bovenop.
    5. Verdeel de verkruimelde kaas, de lente-uitjes en ten slotte het eimengsel over het deeg. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

    Baby eet mee (+ 4 maanden)

    Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

    Bereiding (20 min.) 

    1. Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Snij 70 g gestoomde rode biet (versmarkt) ook in stukjes.
    2. Kook de stukjes aardappel en rode biet 15 min. in een bodempje water. Giet af.
    3. pureer en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.